Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2020

Неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками

Прокуратурою області взято на контроль розслідування у кримінальному провадженні щодо неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками однієї із лікарень м. Вінниці, що призвело до смерті шістнадцятирічної дівчини.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України - невиконання чи неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.
Досудове розслідування триває.

Крім того, Вінницькою місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 КК України – привласнення, розтрата майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, за фактом порушень, пов’язаних із обліком, списанням та використанням медикаментів та виробів медичного призначення закуплених державою для лікування дітей.
Досудове розслідування триває, проводяться слідчі дії.

Довідково: ч. 2 ст. 140 КК України - Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником, - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2280