Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2020

На Вінниччині судитимуть інспектора Вінницької митниці ДФС за надання неправомірної вигоди співробітнику СБУ

Прокуратура Вінницької області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно інспектора одного з митних постів Вінницької митниці ДФС, за фактом  надання неправомірної вигоди співробітнику УСБУ у Вінницькій області з метою уникнення від кримінальної відповідальності за несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах комп’ютерних мереж (ч. 1 ст. 362 та  ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, обвинувачений надав неправомірну вигоду у сумі 1000 дол. США працівнику УСБУ у Вінницькій області за не документування факту внесення митником неправдивих відомостей до системи АСМО_«Інспектор» під час здійснення митних процедур, в результаті чого, останній мав би можливість уникнути кримінальної відповідальності.    

Довідково:  ч. 1 ст. 362 КК України передбачає  покарання у вигляді штрафу від шестисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років.  

ч. 3 ст. 369 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

 

кількість переглядів: 1700