Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2020

У безробітного хмельничанина вилучено арсенал зброї (фото)

За процесуального керівництва Калинівської місцевої прокуратури Вінницької області працівниками поліції Хмільницького ВП Калинівського ВП Головного управління Національної поліції у Вінницькій області викрито хмельничанина, який незаконно придбав та зберігав вогнепальну нарізну зброю та боєприпаси до неї без передбаченого на те дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

З метою припинення протиправної діяльності правоохоронцями проведено низку слідчих (розшукових) дій, у тому числі санкціонований обшук за місцем проживання 30-річного жителя Хмільника, в ході якого вилучено ряд речей, що підтверджують причетність особи до інкримінованого йому злочину. Серед вилученого - нарізна вогнепальна зброя (гвинтівка, пістолет, помпова рушниця, ствол до двухствольної рушниці, ніж) та боєприпаси (17 патронів).

Вилучені предмети направлені на експертизу.

Враховуючи те, що під час досудового слідства здобуто достатньо доказів для підтвердження вини вказаної особи, прокуратурою вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у зазначеному злочині.

Санкція статті передбачає відповідальність від трьох до семи років позбавлення волі.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

               


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1450