Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2020

За вчинені крадіжки жінкам ромської національності загрожує до 5 років позбавлення волі

За процесуального керівництва Вінницької місцевої прокуратури слідчим відділенням Київського відділення поліції ВП ГУНП у Вінницькій області затримано двох осіб за підозрою у вчиненні ними ряду крадіжок з приміщень стоматологічних клінік та магазинів на території м. Вінниці.

Слідством встановлено, що двоє жінок ромської національності віком 20 та 38 років спільно заходили до стоматологічних клінік міста, звідки вчиняли крадіжки дитячих візків та особистих речей пацієнтів, у тому числі, сумок, гаманців, мобільних телефонів.  Знайшовши у викраденому гаманці банківську карту та записаний потерпілою пароль до неї, жінки безперешкодно зняли всі кошти з картки  80-річної потерпілої.

Крім того, зловмисницями вчинено крадіжку мобільного телефону з сумки, яку потерпіла помістила до купівельної корзини в продуктовому магазині.

У ході проведення першочергових слідчих дій, викрадені речі виявлені та вилучені у підозрюваних.

Наразі жінкам повідомлено підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185 КК України та відносно останніх судом застосовано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває, проводяться слідчі дії на встановленні усіх обставин справи. У разі доведення вини у судовому порядку, зловмисницям загрожує покарання до 5 років позбавлення волі.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1839