Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2020

На Вінниччині судитимуть адвоката за шахрайські дії

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно адвоката Вінницької обласної колегії адвокатів за фактами вчинення шахрайських дій та підбурення до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190  КК України).

За даними слідства, адвокат Вінницької обласної колегії адвокатів     підбурив мешканця м. Вінниці до надання слідчому одного із відділень поліції Вінницької області неправомірної вигоди в сумі 1 тис. доларів США, за закриття останнім кримінального провадження  відносно вінничанина, та у подальшому заволодів вказаними коштами шляхом зловживання довірою.

Досудове розслідування проводилось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Санкціями статей передбачено покарання у вигляді штрафу до позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1743