Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2020

Повідомлено про підозру колишньому очільнику Казенного науково-виробничого підприємства за розтрату коштів (фото)

Прокуратурою Вінницької області забезпечується процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, досудове розслідування у якому здійснюється слідчим відділом Управлінням СБ України у Вінницькій області, за фактом розтрати коштів службовими особами одного з Казенних науково-виробничих об’єднань, що займаються розробкою і виробництвом стрілецької зброї, боєприпасів і спецзасобів.

Так, у 2018 році між даним підприємством та іноземною фірмою укладено контракт про постачання лінії з виробництва гільз, куль та спорядження патронів калібрів 9х17 мм, 9х18 мм та 9х19 мм.

Згідно умов даного контракту іноземна фірма мала поетапно забезпечити підготовку експертної ліцензії на поставку продукції на територію України, доставку товару, монтаж обладнання, пусконалагоджувальні роботи, навчання технічного персоналу, а Казене підприємство в свою чергу мало здійснити поетапну оплату по факту виконання даних умов контракту.

В порушення вимог договору, керівник Казеного підприємства перерахував грошові кошти у сумі 100 тис. доларів США на рахунок іноземної  фірми без проведення попередніх пусконалагоджувальних робіт, навчання персоналу, а також без введення лінії з виробництва гільз, куль та спорядження патронів в експлуатацію.

За вказаним фактом колишньому керівнику Казеного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, - розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи до встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

Довідково: за вчинення вказаного злочину, санкцією  ч. 5 ст. 191 КК України, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2548