Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2020

У Вінниці вкотре припинено діяльність незаконно встановлених автозаправних станцій (фото)

Завдяки скоординованим діям прокуратури Вінницької області та УСБУ у Вінницькій області припинено незаконну діяльність 10 автозаправних комплексів, які розміщувалися на території міста та в одному із районів області.

Як установлено слідством, вищезазначені автозаправні комплекси здійснювали надання послуг по заправці автомобілів скрапленим газом  під однією з досить відомих й поширених у місті торгових марок, незважаючи на відсутність належних дозвільних документів щодо введення таких комплексів в експлуатацію, грубо порушуючи будівельні норми а також елементарні правила техніки безпеки.

У ході проведення оглядів на об’єктах підвищеної небезпеки та шляхом вивчення дозвільної документації установлено, що вказаними суб’єктами господарювання в порушення вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» до проектної документації та документів декларативного характеру вносилися недостовірні відомості щодо категорії складності будівництва та відповідно – класу наслідків.

Вказані неправомірні дії дозволили останнім ухилятися від проходження необхідної експертизи проектної документації та відповідно – отримання дозволу від уповноваженого центрального органу у сфері містобудування та архітектури на будівництво об’єкта підвищеної небезпеки та його введення в експлуатацію.

За результатами проведених слідчих дій слідчими оглянуто та вилучено 19 резервуарів для зберігання пального, 13 колонок для їх відпуску, 4 одиниці насосного обладнання, 2,6 тис. літрів дизельного пального, 4,8 тис. літрів бензину та понад 40 тис. літрів скрапленого газу.

Наразі проводяться слідчі (розшукові) дії щодо встановлення всіх осіб, причетних до вчинення вказаного правопорушення та вживаються заходи забезпечення кримінального провадження щодо накладення арешту на вилучене під час обшуку майно, проводиться допит свідків, тощо.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 273 КК України здійснюється прокуратурою області.

                 

 

     

 



Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2320