Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2020

На Вінниччині правоохоронцями викрито та затримано депутата обласної Ради під час отримання неправомірної вигоди (фото)

Прокуратурою Вінницької області спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області ДСР Національної поліції України та Слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області, у рамках розслідування кримінального провадження за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди,  сьогодні, 05.02.2020, викрито та, в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, затримано «на гарячому» депутата обласної Ради,  заступника начальника  одного з управлінь апарату Вінницької обласної ради. Службовець органів місцевого самоврядування одержав неправомірну вигоду, у якості перших, так званих, платежів у сумі 300 доларів США, за надання у користування нежитлових приміщень у будівлі, що перебуває у власності територіальних громад Вінницької області, розташованого на території міста Вінниці та безперешкодного користування ними підприємцем в торгівельних цілях.

У кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, у тому числі проводиться ряд оглядів та обшуків, допитуються заявник та свідки.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3  ст. 368 Кримінального кодексу України, та обрання останньому запобіжного заходу.

Довідково: ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України -  одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди. За вказаний злочин передбачене покарання у виді  позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

                
Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2797