Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2019

На Вінниччині прокуратура послідовно відстоює в суді позицію щодо призначення покарання та конфіскації в дохід держави майна за незаконне придбання, транспортування з метою збуту 25 тисяч літрів незаконного виготовленого етилового спирту

Зокрема в лютому минулого року співробітниками податкової поліції поблизу с. Коростівці Жмеринського району в мешканця  Вінницького району виявлено та вилучено 25 тисяч літрів  незаконно виготовленого етилового спирту.
Досудовим розслідування встановлено, що спирт придбаний в м. Могилів-Подільський та транспортувався до м. Вінниці. Для маскування незаконного перевезення належний особі тягач був облаштований тентованим напівпричепом для перевезення будівельних матеріалів в середині якого замасковано металеву цистерну із запірними кранами та мотопомпою для перекачування рідини.
У серпні 2018 року особі, що на власному автомобілі перевозила спирт повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, обвинувальний акт направлено до Жмеринського міськрайонного суду для розгляду по суті.
З урахуванням суспільного резонансу вчиненого злочину, значних об'ємів речовини, наявною загрозою для життя і здоров'я людей у разі виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв, прокурор просив суд призначити вказаній особі покарання у виді штрафу в розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією автомобіля і напівпричепа з цистерною, якими транспортувалось 25 тисяч літрів  незаконно виготовленого етилового спирту.
Водночас попри зібрані докази суд не погодився з доводами прокурора та виніс виправдувальний вирок у зв'язку із недоведеністю обвинувачення.
Наразі прокуратурою області на незаконне рішення суду внесена апеляційна скарга.

 

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1356