Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2019

Органами прокуратури області вжито заходів щодо відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілих від злочинів

Мета кримінального провадження полягає не лише в притягнені до відповідальності особи, яка  вчинила кримінальне правопорушення, а й в усуненні його наслідків, зокрема, пов'язаних з порушенням майнових прав державних органів та установ.
У тому числі на особу, яка вчинила злочин, крім загального обов’язку відшкодувати шкоду потерпілому від злочину, покладається також обов’язок відшкодувати закладу охорони здоров’я витрати на лікування потерпілого.
Керівниками місцевих прокуратур постійно вживаються заходи щодо відшкодування шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями.
Так, керівником Немирівської місцевої прокуратури нещодавно до районного суду скеровано  заяву в інтересах комунальної медичної установи, про стягнення з особи, яка вчинила злочин, витрат на лікування потерпілого на загальну суму понад 6 тис грн, яка перебуває на розгляді.
В іншому випадку, Бершадським районним судом задоволено два позови керівника Бершадської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької обласної ради, Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні, а також в інтересах Державної установи «Інститут травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України» до фізичної особи про відшкодування витрат закладу охорони здоров’я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину на суму 46 тис гривень.
Систематична робота в даному напрямку щодо відновлення бюджетних фондів, з яких фінансуються соціально значущі сфери життя громадян, й надалі триває.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1723