Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2019

Прокуратура Вінницької області контролює законність додержання інтересів держави

Органами прокуратури Вінницької області постійно вживаються заходи щодо захисту інтересів держави засобами представницького характеру.
Особлива увага приділяється забезпеченню дотримання законодавства під час передачі у власність і користування фізичним та юридичним особам земель державної та комунальної власності.
Зокрема, Вінницькою місцевою прокуратурою установлено факт порушення вимог земельного законодавства. 
Підставою для пред’явлення позову стало використання відповідачем – юридичною особою земельної ділянки у м. Вінниця для обслуговування автомобільної заправної станції без правовстановлюючих документів.
Установлено, що між товариством та Вінницькою міською радою у 2010 році укладено договір оренди земельної ділянки терміном на 3 роки, відповідно до якого орган місцевого самоврядування надав товариству у строкове платне користування терміном на 3 роки земельну ділянку площею 0,32 га в межах міста.
Після закінчення терміну дії договору оренди вказану земельну ділянку товариством не повернуто, внаслідок чого орган місцевого самоврядування був позбавлений можливості розпоряджатися даною земельною ділянкою, зокрема передавати її у користування іншим особам та отримувати орендну плату.
Комісією по визначенню розміру збитків, обраховано суму збитків, що завдані місцевому бюджету – 820 тис грн. Однак, в добровільному порядку ці збитки відповідачем не сплачено, а тому вони підлягали стягненню на користь органу місцевого самоврядування, як безпідставно збережені кошти в розмірі орендної  плати.
Господарським судом Донецької області підтримано позицію прокуратури та винесено рішення про задоволення позовних вимог органів прокуратури Вінниччини в інтересах держави в особі Вінницької міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення безпідставно збережених коштів в сумі 820 тис гривень.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1669