Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2019

На Вінниччини судитимуть лікаря за неналежне виконання професійних обов’язків

Липовецьким відділом Немирівської місцевої прокуратури Вінницької області до Липовецького районного суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичним працівником одного із закладів охорони здоров’я району, що спричинило тяжкі наслідки для потерпілого, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України.

Установлено, що, на початку 2017 року, потерпілого доставлено до медичного закладу із скаргами на біль в області черевної порожнини. Не вживши усіх необхідних першочергових заходів щодо обстеження, діагностики та встановивши неправильний діагноз, лікарем призначено неправильне лікування, внаслідок якого потерпілий через два дні помер.

У разі доведеності вини, особі може бути призначено покарання у виді позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2295