Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2019

За замах на вбивство, чоловік відповідатиме у суді

За належного та якісного процесуального керівництва Жмеринської місцевої прокуратури Вінницької області, результатом якого стало швидке та неупереджене проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України, до Жмеринського міськрайонного суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням жителя одного з сіл Жмеринського району Вінницької області, у вчиненні замаху на умисне вбивство жительки с. Коростівці Жмеринського району, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині.

Досудовим розслідуванням установлено, що 52-річний житель с. Коростівці Жмеринського району, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час сварки з 50-річною співмешканкою, яка виникла на побутовому ґрунті, діючи умисно, реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на протиправне заподіяння смерті останньої, усвідомлюючи, що посягає на життя іншої особи та бажаючи цього, підійшов до ліжка, на якому лежала потерпіла, та кинув їй в обличчя палаючу ганчірку, яку попередньо змочив паливно-мастильною рідиною. Після цього, продовжуючи свій злочинний умисел, вилив з каністри на одяг потерпілої вказану рідину та підпалив його. Але потерпілій вдалось врятуватись, вона вибігла з кімнати та облила себе водою.

Під час досудового розслідування, за принципової позиції Жмеринської місцевої прокуратури, щодо обвинуваченого обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, без визначення застави.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2621