Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2019

Прокуратурою Вінницької області вживаються заходи відносно суб’єктів господарювання, причетних до забруднення навколишнього природного середовища в селищі Тростянець

Як раніше повідомлялося, прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом забруднення атмосферного повітря внаслідок діяльності ДП "Тростянецький спиртовий завод".

Установлено, що на території державного підприємства розміщене майно й обладнання, належне приватній структурі, за допомогою якого здійснюється виготовлення продукції, та як наслідок – виділення рідких промислових відходів на відповідних полях фільтрації.

Ураховуючи той факт, що судом відмовлено в задоволенні клопотання щодо арешту державного майнового комплексу, прокуратурою ініційовано накладення арешту на комплекс будівель, споруд й обладнання саме приватної структури.

Окрім цього, розслідуються обставини щодо невиконання керівництвом ДП "Тростянецький спиртовий завод" рішення Вінницького окружного адміністративного суду, яким останніх зобов’язано виконати вимоги припису Державної екологічної інспекції у Вінницькій області від 18.10.2018 про усунення порушень природоохоронного законодавства. 

Також перевіряється законність дій арбітражного керуючого, який ймовірно причетний до розкрадання обладнання ДП "Тростянецький спиртовий завод" в ході його модернізації.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2671