Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2019

За втручання прокуратури Вінниччини припинено незаконне використання земельної ділянки закладу освіти

Рішенням господарського суду Вінницької області від 05.07.2019 задоволено позов керівника Немирівської місцевої прокуратури про визнання недійсним договору виробництва сільськогосподарської продукції, пред'явленого  в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та Комунального закладу "Новоселівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Немирівської районної ради Вінницької області" до одного з товариств Немирівського району.
Підставою для пред’явлення позову стало виявлення факту неправомірної передачі земельної ділянки, яка перебуває у постійному користуванні навчального закладу, суб’єкту господарювання.
Установлено, що між навчальним закладом та товариством восени 2017 року укладено договір виробництва сільськогосподарської продукції, а земельна ділянка площею понад 62 га вартістю майже 1 млн 800 тис. грн, що належить  навчальному закладу на праві постійного користування з цільовим призначенням - для ведення дослідних і навчальних цілей, передана товариству для вирощування сільськогосподарських культур, що суперечить її цільовому призначенню.
Окрім цього, Новоселівська ЗОШ І-ІІ ступенів має земельну ділянку  на праві постійного користування, а тому позбавлена права розпоряджатися землею, в тому числі укладати угоди щодо неї.

Судом установлено, що оскаржуваний прокурором договір, під яким сторони приховали удаваний правочин  містить елементи договору оренди землі та не відповідає вимогам чинного законодавства, а відтак, його визнано недійсним.

   
Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2471