Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2019

На Вінниччині оголошено про підозру колишньому керівнику одного із закладів для реабілітації дітей-інвалідів за привласнення та розтрату бюджетних коштів

Вінницькою місцевою прокуратурою, колишньому керівнику одного із закладів для реабілітації дітей інвалідів, який належить до сфери управління Міністерства соціальної політики України,  повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

У ході досудового розслідування установлено, що "екс-посадовець", обіймаючи посаду пов’язану із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, реалізуючи єдиний умисел спрямований на привласнення та розтрату бюджетних коштів шляхом зловживання своїм службовим становищем, діючи всупереч чинному законодавству, протягом трьох років, щомісячно підписував накази про власне преміювання, в результаті чого, неправомірно заволодів бюджетними коштами у розмірі 320 тис. грн.

Окрім того, вказаною посадовою особою, за час перебування на посаді здійснено ще ряд дій спрямованих на привласнення та розтрату бюджетних коштів.

Своїми умисними діями, колишній керівник бюджетної установи заподіяв державі збитків на загальну суму майже  427 тис. грн, що у 527 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті, за якою підозрюється колишній високопосадовець, передбачає покарання у вигляді від п’яти до восьми років позбавлення волі.



Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2305