Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2019

На Вінниччині керівнику підприємства оголошено про підозру за фактом умисного ухилення від сплати податку майже 13 млн 400 тис. гривень

Як повідомлялось раніше, за процесуального керівництва прокуратури Вінницькій області, слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення службовими особами суб‘єкта господарської діяльності упродовж 2016-2017 років від сплати податків в особливо великому розмірі, що становить  майже 13 млн 400 тис грн.

Під час проведення досудового слідства встановлено, що підприємство здійснювало свою господарську діяльність на території Стрижавської селищної ради Вінницького району, використовуючи земельну ділянку площею 8,2 га, за що сплачувало земельний податок до бюджету.

Однак, з 1 січня 2016 року дана земельна ділянка перейшла в межі міста Вінниці, відповідно до Постанови Верховної Ради України від 13.05.2018       "Про зміну та встановлення меж міста Вінниці та Вінницького району", у зв‘язку з чим підприємству необхідно обчислювати сплату податку по ставках, визначених Вінницькою міською радою, а не Стрижавською селищною радою.

Під час проведення санкціонованого обшуку на підприємстві здобуто відомості про те, що службовим особам підприємства достаменно відомо про зміну меж території та ставок земельного податку.

Наразі керівнику підприємства повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Органом досудового розслідування вживаються заходи щодо відшкодування збитків, завданих злочином.

Хід досудового слідства контролюється прокуратурою Вінницької області.

 
Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2119