Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2019

На Вінниччині шахрайськими діями заволоділи державними коштами на утримання дитини

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області повідомлено про підозру трьом жителькам Бершадського району, які заволоділи державними коштами, шляхом безпідставного отримання державної соціальної допомоги одиноким матерям.

Згідно обставин кримінального провадження,  вищевказані особи, діючи умисно, з корисливих мотивів,  шляхом обману працівників управління соціальної та молодіжної політики РДА, подавали працівникам вказаної установи заяви "Про призначення усіх видів соціальної допомоги", відповідної форми, додавши довідки видані органами місцевого самоврядування про склад сім’ї, не вказуючи інформацію про те, що чоловіки, з якими вони постійно проживають, є біологічними батьками їх дітей. Не зазначили, шо вони ведуть спільне господарство та виховують дітей, а також декларації про доходи та майновий стан осіб, у яких приховані вищевказані відомості.

При цьому, отримана одинокими матерями державна соціальна допомога аж ніяк не йшла на утримання їх дітей, забезпечення належних умов для їх проживання та розвитку.

Зокрема, в одному випадку, дитину у матері відібрано органами опіки та піклування у зв’язку з неналежними умовами для її проживання, а в іншому – матір, яка зловживає алкогольними напоями та створила в сім’ї неможливі для проживання дитини умови, віддала до інтернату свою дочку та отримувала державну соціальну допомогу.  Працівники школи-інтернат повідомили, що мати дитини ніяким чином не здійснює за нею догляду. 

Своїми протиправними діями вказані особи спричинили державі майнову шкоду майже на 124 тис. гривень.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1639