Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2019

За втручання Бершадської місцевої прокуратури звільнено незаконно затриману особу

Відповідно до ст. 5  Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожен має право на свободу та особисту недоторканність. Нікого не може бути позбавлено свободи, крім таких випадків і відповідно до процедури, встановленої законом.

Однак, не у всіх випадках органи державної влади України дотримуються відповідних вимог міжнародного та національного законодавства.

Зокрема, Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області  виявлено факт незаконного затримання особи та подальше його примусове утримання.

Так, слідчим одного із відділень поліції  області, у порядку ст.208 КПК України, затримано місцевого жителя, який проник в середину магазину, звідки намагався викрасти незначну кількість товару, який знаходився в магазині.   Прокурором, який здійснював нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, обгрунтовано відмовлену слідчому у погодженні підозри щодо  особи, яка  намагалась викрасти майно.

Розуміючи, що за відсутності вмотивованої підозри, утримання вказаної особи є незаконним, місцевою прокуратурою прийнято рішення про його негайне  звільнення.

Під наглядом Бершадської місцевої прокуратури затримана особа 18.04.2019 звільнена з місця примусового утримання та направлена до місця проживання.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1709