Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2019

Викрито осіб, які матеріально забезпечували терористичну організацію

Прокуратурою Вінницької області, спільно з Управлінням СБ України у Вінницькій області заблоковано протиправний механізм фінансування терористичної організацій «ЛНР».
Слідством встановлений факт організації суб’єктами підприємницької діяльності, які здійснюють господарську діяльність на території України, упродовж січня 2018 – січня 2019 років, за попередньою змовою із суб’єктами господарювання «ЛНР», каналів протиправної поставки продуктів харчування, напоїв та предметів побутової хімії на тимчасово окуповані території Луганської області шляхом вивезення товарів на територію Російської Федерації та подальшого їх перенаправлення на територію, підконтрольну терористичній організації.
У межах досудового розслідування проведено обшуки в м. Харків, Дніпро та Рубіжне Луганської області та затримано 6 осіб, яким 12.04.2019  повідомлено про підозри у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 258-5 КК України.
Наразі, вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжних заходів.
Досудове розслідування триває, проводиться комплекс необхідних слідчих (розшукових) дій щодо встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення винних осіб до відповідальності.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1895