Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2019

На Вінниччині, під час отримання неправомірної вигоди, затримано державного виконавця (фото)

Сьогодні, 16 січня, прокуратурою Вінницької області, спільно з управлінням захисту економіки у області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчим управлінням Головного правління Національної поліції в області викрито факт вимагання та одержання неправомірної вигоди державним виконавцем центрального відділу Державної виконавчої служби м. Вінниці Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області.

Зокрема, державний виконавець, вимагав неправомірну вигоду від боржника у вигляді товаро-матеріальних цінностей (паливних талонів мереж АЗС) на суму 9 тис. гривень за повернення виконавчого документу стягувачу без його фактичного виконання.

Після чергового одержання частини неправомірної вигоди  на загальну суму 3 тис. гривень, посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Слідчі дії тривають.

Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України, - одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб, повторно та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років
з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2590