Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2018

Верховний Суд погодився з обґрунтованими доводами Вінницької місцевої прокуратури

Позицію Вінницької місцевої прокуратури підтримав Верховний Суд та залишив без змін постанову Рівненського апеляційного господарського суду, якою розірвано договір оренди водного об’єкта та земельної ділянки водного фонду загальною площею 32,4 га з підстав порушення орендарем умов оспорюваного договору й вимог водного законодавства, невиконання ним договірних зобов’язань щодо здійснення спеціального водокористування лише за наявності дозволу.

Верховний Суд також визнав доводи прокуратури обґрунтованими та у постанові звернув увагу на посилання прокурора, що орендодавець при наданні водного об’єкта в оренду, з метою здійснення рибогосподарських потреб, розраховує не лише на отримання орендної плати, але й об’єктивно зацікавлений у задоволенні певного суспільного інтересу, а невиконання зобов’язання, зокрема, з дотримання орендарем усіх умов договору, не забезпечує потребу ефективного використання водного об’єкта, який надавався для визначеної мети. Мета надання водного об’єкта в оренду для здійснення рибогосподарських потреб є такою, що слугує загальносуспільному інтересу. Невиконання умов спірного договору порушує принцип раціонального використання цього об’єкту.

Отже, згідно рішення суду, державі підлягає повернення земельної ділянки та водного об’єкту загальною площею 32,4 га, вартістю 711 тис. гривень.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

 

 

кількість переглядів: 2393