Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2018

Завершено досудове розслідування за фактами отримання неправомірної вигоди

За процесуального керівництва прокуратури Вінницької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно першого заступника Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області за фактами отримання неправомірної вигоди за не вчинення дій, пов’язаних із виконання службових обов’язків.

Так, під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що один із керівників обласного управління юстиції отримала від двох підпорядкованих їй державних нотаріусів неправомірну вигоду в загальній сумі 400 доларів США та, крім того, пропонувала неправомірну вигоду керівнику одного із підрозділів Міністерства Юстиції України за нереагування на порушення в діяльності обласного управління.

Дії підозрюваної  кваліфіковані за . 3 ст. 368, ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369 КК України

Наразі, сторона захисту знайомиться з матеріалами кримінального провадження зібраними під час досудового розслідування, після чого обвинувальний акт відносно підозрюваної буде скерований до суду.

Довідково:  ч. 3 ст. 368 КК України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою,- карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
ч. 3 ст. 369 КК України - пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі,- караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.
ч. 2 ст. 15 КК України – Замах на злочин. Замах на вчинення злочину є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2331