Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2018

Через неналежне виконання лікарем професійних обов’язків, померла малолітня дитина

За процесуального керівництва Немирівської місцевої прокуратури Вінницької області, слідчим слідчого відділення Оратівського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області повідомлено про підозру у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків через несумлінне до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньму, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 140 КК України.

Так, слідством установлено, що у приймальне відділення екстреної невідкладної медичної допомоги Оратівської центральної районної лікарні, звернулась батьки зі своїм малолітнім сином із скаргами на біль у животі, нудотою та блювотою у останнього.

Однак, черговий лікар загальної практики сімейної медицини, неналежно поставилась до виконання професійних обов’язків. Не здійснила відповідних заходів для встановлення правильного діагнозу. За наявності для того підстав, не ініціювала зібрання консиліуму лікарів за участі хірурга, не ініціювала проходження хворим рентген дослідження, УЗД, аналізів крові, що зумовило ненадання останньому необхідної медичної допомоги та вплинуло на перебіг його захворювання й спричинило тяжкі наслідки. Хлопчик помер внаслідок сполучення больового й інтоксикаційного синдрому, крововтрати, внаслідок защемлення та послідуючого некрозу значної частини тонкого кишківника, що підтверджується висновками, призначених в ході розслідування, комплексних судово-медичних експертиз.

Наразі розслідування завершується та  обвинувальний акт відносно підозрюваної буде спрямований до суду.

Даним кримінальним правопорушенням передбачено відповідальність у вигляді обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2786