Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2018

Прокуратура на захисті інтересів держави

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області, у поточному році, під час здійснення моніторингу, виявлено 3 факти винесення судами рішень, якими порушено інтереси держави.

Так, установлено, що Бершадським районним судом задоволено позов та визнано дійсним усний договір купівлі-продажу нерухомого майна (будівля із земельною ділянкою) та визнано право власності на нього. Вказане рішення ухвалено з порушенням норм матеріального та процесуального права, без належної перевірки судом матеріалів справи та доказів у ній. Унаслідок цього державі заподіяно збитки у виді не отримання державного мита за вчинення нотаріальних дій та обов’язкових платежів, які підлягають сплаті до бюджету.

У зв’язку з цим, Бершадською місцевою прокуратурою подано апеляційну скаргу, яку, за принципової позиції прокуратури Вінницької області, апеляційним судом задоволено та незаконне судове рішення скасовано. Наразі реєстрацію права власності на вищевказане нерухоме майно за заявою місцевої прокуратури також скасовано.

Крім того, Бершадською місцевою прокуратурою з подібних підстав також подано 2 апеляційні скарги в інтересах держави в особі Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області та Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області. Дані апеляційні скарги, які перебувають на розгляді, подано на рішення Бершадського районного суду та Піщанського районного суду, якими, в порушення норм матеріального та процесуального права, визнано дійсними договори купівлі-продажу та в подальшому на підставі цих незаконних рішень судів першої інстанції за особами зареєстровані права власності на об’єкти нерухомого майна, а саме - будівлю складу площею 310 кв м у м. Бершадь та двох господарських будівель площею 1922,0 кв м та 647,2 кв м  в смт. Піщанка.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2835