Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2018

За втручання прокуратури вилучено майже 3 тонни неякісного курячого мяса із раціона увязнених

Прокуратурою Вінницької області постійно вживаються заходи, спрямовані на додержання прав в’язнів, які відбувають покарання у виправних колоніях області,  на якісне та безпечне харчування.

Так, галузевим відділом прокуратури області, у серпні цього року, організовано та проведено відповідну тематичну перевірку в державних установах "Вінницька виправна установа №1", "Вінницька виправна колонія № 86" та "Стрижавська виправна колонія № 81" із залучення спеціалістів головного управління Держспоживслужби у Вінницькій області.

Перевіркою акцентовано увагу на безпечності споживання м’яса птиці патраної (курячої четвертини).

За результатами дослідження вилучених зразків, згідно експертних висновків Вінницької регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, встановлено перевищення кількості МАФАМ. Вказану курятину, загальною залишковою вагою близько 3 тонн, вилучено із обігу та вона не потрапить в їжу засудженим.

За інформацією представників Держспоживслужби у Вінницькій області наявність підвищеної кількості мікроорганізмів у вилученій курятині може свідчити про порушення технології її виготовлення, транспортування або зберігання, тому прокуратурою Вінницької області перед керівництвом Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції ініційовано проведення службової перевірки з цього приводу.

Наразі вказані перевірки організовані по інших установах виконання покарань області з метою попередження можливого споживання засудженими небезпечних для здоров’я та життя продуктів харчування.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2735