Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2018

За незаконну порубку лісу прийдеться відповідати перед законом

Могилів-Подільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ст. 246 КК України за фактом незаконної порубки дерев в лісових насадженнях, розташованих на території однієї із місцевих рад Ямпільського району Вінницької області .
За наслідками проведених слідчих дій у кримінальному провадженні встановлено особу одного із зловмисників, якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 246 КК України.
Установлено, що підозрюваний за попередньою змовою з іншими особами, у квітні поточного року, без спеціального дозволу, за допомогою заздалегідь підготовленої техніки здійснили незаконну порубку дерев породи «Дуб» у лісових насадженнях ДП «Могилів-Подільський райагроліс», спричинивши навколишньому природному середовищу істотної шкоди у вигляді знищення цінних порід дерев, погіршення породного складу, якісних, захисних та інших екологічних властивостей лісового насадження та заподіяли державі збитку на суму понад   45  тис. гривень.
На даний час вживаються заходи щодо встановлення інших причетних до вчинення злочину осіб, закінчення досудового розслідування та скерування до суду обвинувального акту.
Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення санкцією ч. 2 ст. 246 КК України передбачено покарання у виді обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2271