Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2018

Прокуратура захищає інтереси держави у бюджетній сфері

Могилів-Подільською місцевою прокуратурою Вінницької області вивчено стан сплати забудовниками до бюджету коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів на території Мурованокуриловецького  району.
Відповідно до вимог ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні замовником до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури.
Прокуратурою установлено, що одним із підприємців с. Наддністрянське Мурованокуриловецького району проведено будівництво об'єкту з вбудованими приміщеннями комерційного призначення кошторисною вартістю 293 тис гривень.
Проте, всупереч вимог Закону, забудовник договір про пайову участь  не уклав та свої зобов'язання, в частині сплати коштів у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури села в розмірі 10 % від вартості будівництва, не виконав.
З метою усунення порушень Могилів-Подільською місцевою прокуратурою в інтересах держави в особі Наддістрянської сільської ради до суду скеровано позовну заяву про стягнення із забудовника коштів пайової участі. 


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2139