Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2018

Прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно комунальників, які діючи у складі організованої злочинної групи, системно вимагали та одержували хабарі.

Наприкінці  березня поточного року прокуратурою області, спільно з регіональним Управлінням захисту економіки та слідчим управлінням Головного правління Національної поліції в області затримано керівника, головного інженера та майстра дільниці комунального підприємства одного з районів області, які увійшовши в злочинну змову вимагали та одержували неправомірну вигоду від ряду суб’єктів господарювання за надання можливості проводити підрядні роботи та підписання актів про їх виконання.
За результатами проведених слідчих дій та на підставі зібраних доказів останнім інкриміновано 8 фактів одержання неправомірної вигоди на загальну суму майже 120 тис. гривень.
Дії службових осіб кваліфіковано як такі, що вчинені у складі організованої злочинної групи, тобто за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України.
Встановлено, що службовці одержували неправомірну вигоду від підприємців та суб’єктів господарювання шляхом надання переваги у ході проведення державних закупівель та подальшої відмови у підписанні актів виконаних робіт щодо їх якості та повноти.
Наразі вищезазначених осіб відсторонено від займаних посад та обрано їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.
Обвинувальний акт скеровано до суду.
Хабарникам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2854