Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2018

Розгляд звернень, запитів, особистий прийом громадян

     По області, як і в Україні загалом, спостерігається тенденція до зменшення кількості надходження звернень.    
     Упродовж 6 місяців поточного року органами прокуратури Вінницької області розглянуто 3604 звернення, у тому числі 47 депутатських.
     Вирішено 2033 звернення, з них 37 визнано обґрунтованими, що є свідченням забезпечення їх якісного, своєчасного та об’єктивного вирішення, реального поновлення порушених прав та основним критерієм ефективності роботи прокурорів з розгляду та вирішення звернень.
     Характерними для звітного періоду стали звернення учасників АТО Козятинського та Тростянецького районів, з приводу захисту їх соціальних та майнових прав. Також слід відмітити активну позицію «ГО Філософія серця» від якої надійшла значна частина звернень щодо законності проведення тендерних процедур на території м. Вінниці, Могилів-Подільського та Калинівського районів. 
      У результаті законодавчих змін щодо форм реалізації повноважень органів прокуратури кожне третє з отриманих звернень направлено за належністю до інших відомств. Адже, громадяни та представники юридичних осіб продовжують надсилати до органів прокуратури для розгляду звернення, що пов'язано не лише з юридичною необізнаністю заявників а також з причин ігнорування посадовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування вимог законодавства з питань оплати праці, соціального захисту, у сфері містобудівної діяльності, землекористування, про звернення громадян тощо.
     На особистому прийомі прийнято 2273 громадянина, з них 292 керівниками прокуратур усіх рівнів, в т. ч. 56 прокурором області. Під час здійснення особистого прийому отримано 1302 письмових звернення та надано 971 усне роз’яснення.
    Упродовж поточного року можливістю подати звернення за допомогою телефонного зв’язку скористалося 32 громадянина, засобами електронного зв’язку  - 137.
     За результатами розгляду 129 звернень внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальні провадження.
     Структурним підрозділом прокуратури області організовано 14 виїзних прийомів керівництвом прокуратури області за місцем праці і проживання громадян та 9 виїздів до установ виконання покарань.
     Протягом 6 місяців 2018 року органами прокуратури Вінниццької області розглянуто 42 запити на публічну інформацію, за наслідками розгляду яких на 13 надано запитувану інформацію, по 23 надано роз’яснення, надіслано іншим розпорядникам – 4 запити, по 2 випадках у наданні інформації відмовлено.
     Працівники органів прокуратури області і надалі будуть вживати, передбачених законом заходів до якісного і своєчасного розгляду звернень з метою реального поновлення прав громадян.

Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень і запитів прокуратури області
кількість переглядів: 2193