Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2018

Прокуратура на захисті інтересів держави

Калинівською місцевою прокуратурою Вінницької області постійно вживаються заходи щодо захисту інтересів держави у земельній сфері, у тому числі відшкодування збитків (неодержаного доходу) власникам землі внаслідок використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів.

Так, за ініціативи місцевої прокуратури, створено комісію з питань визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам». За результатами роботи комісії затверджено акт з визначення збитків, заподіяних одним із суб'єктів господарювання внаслідок використання земельної ділянки площею 6 га за межами села Миколаївка.

У лютому поточного року місцевою прокуратурою скеровано до суду відповідну позовну заяву.

Наразі провадження за вказаною позовною заявою закрито у зв’язку з добровільним відшкодуванням суб’єктом господарювання до бюджету сільської ради заподіяних збитків.

Окрім того, впродовж 2018 року, місцевою прокуратурою до районної комісії вже скеровано ще 7 звернень органів місцевого самоврядування Літинського району щодо визначення розміру збитків, заподіяних місцевим бюджетам, внаслідок використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів. Однин суб’єкт господарювання вже добровільно відшкодував на користь Літинської селищної ради збитки (неодержаний дохід) в розмірі 56 тис гривень.

Нині на розгляді комісії перебуває 13 звернень органів місцевого самоврядування Літинського району про визначення збитків (орієнтовною сумою понад 900 тис грн), заподіяних внаслідок використання суб’єктами господарювання земельних ділянок загальною площею понад  62 га.

Робота на вказаному напрямку триває. У разі невідшкодування суб’єктами господарювання визначених комісією збитків у встановлені законодавством строки, Калинівською місцевою прокуратурою невідкладно вживатимуться заходи представницького характеру шляхом пред’явлення до суду відповідних позовних заяв.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1786