Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2018

Завершено спеціальне досудове розслідування щодо ватажків терористичної організації «ДНР» зі скеруванням проваджень до суду

Прокуратурою Вінницької області продовжується практика проведення спеціального досудового розслідування. За ініціативи прокуратури, упродовж першого півріччя поточного року одержано дозвіл суду на здійснення спеціального досудового розслідування щодо 5 осіб із числа командного складу та ватажків, так званих, «Збройних сил ДНР», які перебувають на тимчасово окупованій території Донецької області та здійснюють диверсійні атаки і обстріли місць дислокації військовослужбовців, військової техніки Збройних сил України, а також обстріли мирного населення на підконтрольній  українській владі території.

Процесуальне керівництво у провадженнях даної категорії, які розслідувалися УСБУ у Вінницькій області, здійснено прокуратурою Вінницької області. Завдяки ефективній взаємодії, у стислі строки, спеціальне досудове розслідування за участь у діяльності терористичної організації закінчено із скеруванням прокурором до суду 5 обвинувальних актів.

Наразі судовий розгляд триває та вирішується питання про здійснення спеціального судового провадження в порядку, передбаченому КПК України, з особливостями, встановленими Законом України «Про  здійснення  правосуддя  та  кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції».

Санкція інкримінованої обвинуваченим статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років, з конфіскацією майна.   

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2373