Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2018

Прокуратура захищає інтереси навчального закладу та територіальної громади

Органами прокуратури Вінниччини вживаються заходи щодо відстоювання інтересів освітнього закладу та територіальної громади у сфері земельних  правовідносин.

Так,  Господарським судом Вінницької області відкрито провадження у справі за позовом керівника Немирівської місцевої прокуратури в інтересах освітнього закладу, сільської ради, на території якої він знаходиться, ГУ Дрежгеокадастру у Вінницькій області та Немирівської районної ради до одного із сільскогосподарських товариств про визнання недійсним договору про співпрацю при використанні земельної ділянки площею 17,5 га вартістю 420 тис гривень.

Підставою для пред’явлення такого позову стало виявлення факту  укладення, як на думку прокуратури, удаваного договору про співпрацю при використанні земельної ділянки між освітнім закладом та підприємством під яким фактично приховано договір оренди земельної ділянки. У свою чергу, загальноосвітня школа, як постійний користувач землі, не наділена повноваженнями  щодо передачі її в оренду.

Укладення вищезазначеного договору призводить до зменшення фінансових надходжень до місцевого бюджету та, як наслідок, до зменшення його видаткової спроможності.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2114