Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2018

На Вінниччині прокуратура виявила незаконне користування гідровузлом ставка

Органами прокуратури Вінницької області виявлено факт незаконного визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю.

Установлено, що рішенням Жмеринського міжрайонного суду Вінницької області передано фізичній особі у власність нерухоме майно, а саме гідроспоруду, яка розташована на території Стодулецької сільської ради Жмеринського району та перебувала у державній власності.

Приймаючи рішення про задоволення позовних вимог щодо визнання права власності на дане нерухоме майно судом першої інстанції невірно застосовано норми матеріального та процесуального права, порушено права та інтереси держави.   Вказане рішення суду оскаржено в апеляційному порядку.

Апеляційним судом Вінницької області задоволено апеляційну скаргу прокурора, рішення Жмеринського міськрайонного суду про визнання права власності на гідроспоруду скасовано.

Право власності на технічну споруду-гідровузол ставка площею 4,8493 га, яке було зареєстровано за фізичною особою, з ініціативи органів прокуратури скасовано про що внесено відомості до державного реєстру речових прав на нерухоме майно.  


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2005