Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2018

Додержання конституційних прав осіб, які вчинили суспільно-небезпечні діяння та які повинні примусово лікуватись, - вимога прокуратури (фото)

У Вінниці, за ініціативи прокурорів відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури Вінницької області відбулась нарада на якій обговорено стан додержання вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України, Закону України «Про психіатричну допомогу» та іншого законодавства щодо додержання прав осіб, до яких судами застосовані примусові заходи медичного характеру у виді поміщення та госпіталізації до психіатричного закладу. У зібранні взяли участь представники Вінницької місцевої  прокуратури, національної поліції, Департаменту охорони здоров’я ОДА, головні лікарі психіатричних закладів області.

Начальник відділу Любомир Вахула акцентував увагу, що під час реформування охорони здоров’я актуальними залишаються питання додержання конституційних прав осіб, які вчинили суспільно-небезпечні діяння та до яких судами застосовані примусові заходи медичного характеру у виді поміщення та госпіталізації до психіатричного закладу.

Усі учасники наради обговорили питання покращення організації надання психіатричної допомоги особам які, на підставі судових рішень, госпіталізовані у відповідні відділення Вінницької психоневрологічної лікарні ім. акад. О.І. Ющенка та Вінницької обласної психіатричної лікарні № 2 відповідно.

За результатами наради узгоджено ряд організаційно-практичних заходів, спрямованих на покращення стану додержання законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру з цих питань.

                                                         
Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2123