Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2018

Прокуратурою вживаються заходи щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин

Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області вивчено стан сплати забудовниками до бюджету коштів пайової участі у розвитку інфраструктури селища Оратів.

Установлено, що одним із суб’єктів господарювання, при здійсненні будівництва об’єкта у смт. Оратів кошторисною вартістю 950 тис гривень не перераховано кошти пайової участі до бюджету селища.

Оратівською селищною радою прийнято рішення про визначення забудовнику пайової участі у розмірі майже 50 тис гривень.

Відповідно до положень частини третьої ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні замовником до прийняття об'єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури.

Оскільки суб’єкт господарювання не звертався із заявою про укладення договору про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт. Оратів та відповідно не сплатив коштів пайової участі, Немирівською місцевою прокуратурою, в інтересах держави, в особі Оратівської селищної ради, подано позов про стягнення збитків у вигляді упущеної вигоди  в судовому порядку.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2135