Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2018

Обережно! «Телефонне шахрайство»

Незважаючи на значний громадський резонанс та проведену правоохоронними органами і засобами масової інформації  області роз’яснювальну роботу серед населення щодо «телефонного шахрайства», цей вид злочину час від час повертається  в рядки кримінальної статистики.Поряд із поширенням випадків, коли «псевдополіцейські» пропонують перерахувати кошти для вирішення проблемних ситуацій, у яку нібито потрапили родичі, з’явився ще один вид «телефонного шахрайства».

Зокрема від імені керівництва прокуратури області та місцевих прокуратур керівникам  державних установ, організацій, комерційних структур телефонують шахраї та пропонують позичити певну суму коштів у зв’язку з фінансовими труднощами. При цьому у профілі в мережі номеру мобільного телефону використовується особисте фото працівника прокуратури, що є у вільному доступі  мережі Інтернет.

Попереджаємо: у випадку отримання подібних дзвінків від імені працівників органів прокуратури чи працівників інших правоохоронних органів, в жодному разі не слід передавати (перераховувати, надсилати) гроші невідомим особам, а необхідно відразу ж звертатись до  органів поліції.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2923