Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2018

Бершадська місцева прокуратура наполягає на поверненні земельної ділянки вартістю 4,7 млн гривень територіальній громаді

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області проведено вивчення стану додержання земельного законодавства, за результатами якого встановлено, що одним із орендарів земельної ділянки, яка розташована в смт. Чечельник систематично,  протягом 2013-2017 років, не сплачується орендна плата за користування земельною ділянкою. У зв’язку з цим виникла заборгованість перед державою в сумі 310 тис гривень.


З метою недопущення порушень інтересів держави, в частині наповнення відповідних бюджетів орендною платою за землю та ефективного використання земельних ресурсів, місцевою прокуратурою підготовлено та направлено до суду позовну заяву про розірвання договору оренди вказаної земельної ділянки площею 3,8 га, вартістю 4,7 млн грн, а також про повернення даної земельної ділянки у комунальну власність територіальної громади смт. Чечельник.


Також, Бершадською місцевою прокуратурою вжито заходів щодо недопущення порушень вимог земельного законодавства на території Демівської сільської ради Чечельницького району. Прокуратурою направлено до суду заяву в порядку окремого провадження про визнання спадщини, а саме, земельної ділянки площею 1,6792 га вартістю майже 90 тис грн, відумерлою, з метою її подальшої передачі у власність територіальної громади.


На даний час вищевказані заяви знаходиться на розгляді у Чечельницькому районному суді.
       

       
Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2292