Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2018

Прокуратурою Вінницької області викрито адвоката після отримання 1 тис доларів США неправомірної вигоди (фото)

За результатами професійної та оперативної роботи службових осіб управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Вінницької області спільно з управлінням СБУ у Вінницькій області, під час досудового розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, у вівторок, 6 лютого, близько 21-ї години, викрито та в порядку ст. 208 КПК України затримано адвоката, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 1 тис доларів США, за сприяння у непритягненні службовими особами правоохоронних органів та суду особи до кримінальної відповідальності.


У кримінальному провадженні здійснюються першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, у тому числі проводиться ряд оглядів та обшуків, допитуються заявник та свідки.


Наразі вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрання останньому запобіжного заходу.


За вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

 

 

кількість переглядів: 2364