Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2018

На Вінниччині, за принципової позиції прокуратури, до суду скеровано обвинувальний акт щодо директора лісогосподарського підприємства

Могилів-Подільською місцевою прокуратурою Вінницької області направлено до суду обвинувальний акт щодо керівника лісогосподарського підприємства, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.


За результатами розслідування встановлено, що наприкінці 2015 року, директор лісогосподарського підприємства, після звільнення лісника деяких обходів, який виконував обов’язки по охороні лісу, іншого фахівця на посаду не  призначив та відповідальність за охорону лісу,  в указаних ділянках, ні за ким не закріпив.


Унаслідок такої службової недбалості директора,  ця територія залишились без особи відповідальної за збереження деревини, де й, невстановленими слідством особами, здійснено самовільну порубку лісу.

Зокрема, виявлено незаконне знищення 133 дубів різних діаметрів, 15  ясенів, 10 лип та 3 черешень,  що спричинило шкоду лісу, а отже і державним інтересам на суму  майже 1 млн гривень.

Довідково: за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України - службова недбалість, передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2482