Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2017

У прокуратурі Вінницької області відбулись урочистості до Дня працівників прокуратури (фото)

У четвер, 30 жовтня 2017 року, прокурор Вінницької області В'ячеслав Соколовий привітав працівників та ветеранів органів прокуратури із нагоди професійного свята – Дня працівників прокуратури України.
Розпочинаючи урочистий захід, В'ячеслав Соколовий відмітив, що сьогодні важливий, визначний день. Ми відзначаємо не тільки професійне свято, а й 26-річчя української прокуратури. Ми є свідками процесу реформування прокуратури – це історичний момент. Модернізація органів державної влади, зміна їх функцій та повноважень  є обов’язковим чинником аби досягти мети, яку вибрали для себе українці – високий рівень економічного розвитку, зміцнення законності та правопорядку, надійний захист суспільства і громадян від злочинності та беззаконня, дотримання прав і свобод людини. Найголовніше що ми зробили сьогодні – підтвердили свою здатність на високому рівні  виконувати покладені законом обов’язки. Звичайно, що належних результатів не було б без реалізації узгоджених дій, злагодженій роботі всіх правоохоронних органів, що супроводжується підтримкою органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.  Результатом спільної роботи є значно нижчий у порівнянні з минулим роком та у порівнянні із загальнодержавним рівень злочинності в регіоні.
Очільник відомства зауважив, що зменшилась кількість зареєстрованих злочинів проти власності, у тому числі крадіжок, грабежів, вимагань, шахрайств. Скоротилась кількість злочинів, пов’язаних з порушенням правил безпеки руху або експлуатації транспорту. Зросла ефективність виявлення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів. При цьому значно вище загальнодержавного є рівень розкриття кримінальних правопорушень. Такий результат досягнуто завдяки зладженій роботі оперативних підрозділів правоохоронних органів та процесуальних керівників органів прокуратури, які попри  значне навантаження,  забезпечують на високому професійному рівні проведення всіх необхідних слідчих дій.
Прокурор області акцентував увагу на реальних результатах роботи у боротьбі з корупцією та хабарництвом, - "Ми деколи за  тиждень робили більше ніж колись за цілий рік. Переконаний такі результати стали можливими, в першу чергу, завдяки реформуванню правоохоронних органів.  Загалом викрито понад 100 фактів хабарництва".
В'ячеслав Соколовий зазначив, що активізовано діяльність правоохоронних органів області щодо протидії організованій злочинності. Маємо позитивні результати у сфері охорони природних ресурсів, бюджетній, земельній сферах. Значно активізовано протидію незаконному переміщенню через державний кордон підакцизних товарів та незаконного виготовлення алкогольних напоїв. 
Досягнуто позитивних результатів у сфері представництва  в суді інтересів держави. На сьогодні пред’явлено позовів на суму понад 92 млн гривень.  Реально виконаних з числа тих, що набули законної сили на 99 млн гривень. Повернуто та попереджено незаконне надання земель площею майже  900 га. За реагування прокурорів поновлено права понад 600 неповнолітніх. Державі повернуто майна і коштів у сфері охорони дитинства на суму понад 24  млн гривень.
Це лише невелика частина здобутків досягнутих нашим колективом, - сказав прокурор області, - водночас переконаний, що  найголовніше - це продемонструвати свою єдність у боротьбі за незалежність i територіальну цілісність України. Суспільство і держава розраховує на нашу професійність, чесність сумління, принциповість. Ми зобов’язані будувати сильну, заможну державу, яка може захистити своїх людей, довести своє право перебувати у європейському співтоваристві.
Завершуючи свою промову, В'ячеслав Соколовий звернувся до присутніх: "Дорогі мої колеги, шановні ветерани! Вітаю всіх вас з професійним святом – Днем прокуратури України! Бажаю гідності та достойності. Натхнення на працю, наснаги на нові подвиги, благополуччя вам і вашим сім’ям. Міцного вам здоров’я, оптимізму та мирного неба!"
Під час заходу були оголошені накази Генерального прокурора та прокурора Вінницької області про заохочення кращих працівників органів прокуратури Вінниччини.
Найщиріші слова вітання на адресу працівників прокуратури висловлювало керівництво області та міста, правоохоронці регіону, усі, хто завітав на свято.

    

   

   

   

 

 
Завершились урочистості чудовим концертом, підготовленим учнями підшефної Мурованокуриловецької школи-інтернату.


     
Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2871