Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2017

На Вінниччині затримані службові особи за систематичні "побори"(фото) (оновлено)

Прокуратурою Вінницької області спільно з Управлінням захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчим управлінням Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області, у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, у середу, 13 вересня, під час отримання чергової суми в розмірі  1,5 тис грн неправомірної вигоди, викрито тимчасово виконуючого обов’язки начальника Управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області  та його підлеглого.
Установлено, що гроші посадовці систематично,  незаконно отримували за видачу дозволів для здійснення транспортування вантажів за межі України. На даний час слідством встановлюється сума неправомірної вигоди отриманої чиновниками внаслідок таких незаконних дій.
Вищевказаних службових осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України одразу після чергового одержання ним неправомірної вигоди.
Наразі у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, у тому числі проводиться ряд оглядів та обшуків за наслідками яких буде встановлено суму систематичних "поборів", які отримувались службовцями.

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
                     
Прес- служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2288