Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2017

На Вінниччині затримано та взято під варту учасника терористичної організації «ДНР»

У рамках спільної діяльності прокуратури Вінницької області та управління Служби безпеки України у регіоні затримано та взято під варту учасника терористичної організації «ДНР».

По розслідуваному кримінальному провадженню виконано комплекс слідчих, процесуальних та негласних слідчих (розшукових) дій, за результатами чого вдалося затримати громадянку України - інформатора одного з ватажків бойовиків.

Як з’ясовано, впродовж цього року, вона систематично одержувала від інформаторів із числа громадян України, що мешкають на лінії розмежування, у т.ч. використовуючи родинні стосунки, інформацію розвідувального характеру щодо місць дислокації, чисельності та маршрутів пересування підрозділів, військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції, яку оперативно передавала одному з ватажків так званих збройних сил «ДНР».

13 липня 2017 року затриманій оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України - сприяння діяльності терористичної організації. За наслідками розгляду клопотання, за принципової та обґрунтованої позиції прокурора 14.07.2017 Вінницьким міським судом щодо підозрюваної обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі триває досудове розслідування.

За вчинення даного злочину підозрюваній загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2760