Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2016

Прокуратурою вживаються заходи щодо відшкодування шкоди у сфері охорони навколишнього природного середовища

Органами прокуратури Вінницької області забезпечено відшкодування коштів на користь держави за незаконний вилов риби.
Рішенням Ладижинського міського суду від 05.03.2016 задоволено позов прокуратури Вінницької області в інтересах держави в особі Державного агентства рибного господарства України про стягнення з фізичної особи матеріальної шкоди за вилов риби забороненим знаряддям лову.
Відповідно до пункту 3.15. Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених Наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.02.99 N 19, забороняється лов водних живих ресурсів із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм.
Однак, установлено, що правопорушник на водоймі в с. Лукашівка Тростянецького району Вінницької області сіткою виловив майже 100 рибин  (коропів, карасів, товстолобів, щук, окунів), чим завдав державі шкоду в розмірі 23 тис гривень.
З метою примусового виконання рішення суду, за заявою прокуратури області, органами державної виконавчої служби відкрито виконавче провадження.
За результатами вжитих заходів у листопаді поточного року шкоду в сумі 23 тис гривень відшкодовано.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2959