Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2016

На Вінниччині затримано чоловіка, нещодавно звільненого з місць позбавлення волі, який холоднокровно вбив по черзі двох співмешканців

 

Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у резонансному кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства двох осіб, тіла яких  7 липня цього року виявлено у  м. Жмеринці.
Завдяки вдало скоординованій роботів правоохоронних органів  злочин розкрито, зловмисника затримано. Ним виявився 46 річний громадянин, якого у січні 2016 року звільнено з однієї з виправних колоній Хмельницької області після застосування до нього Закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання» - так званий «Закон Савченко». Покарання він відбував за вчинення ряду корисливих злочинів.
На сьогодні встановлено, що вбивство вчинено на побутовому ґрунті. Під час розпиття спиртних набоїв між чоловіками виникла суперечка, яка трагічно закінчилась для одного з них. Наступного  дня після скоєного, щоб приховати злочин, злочинець позбавив життя  і жінку.
За погодженням прокуратури Вінницької області наразі злочинцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 1, п. 9 ч. 2 ст. 115 КК України та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
Додатково: п. 1, 9 ч. 2 ст. 115 КК України – вчинення умисного вбивства, кваліфікуючими ознаками якого є вчинення умисного вбивства двох осіб та вчинення умисного вбивства з метою приховання іншого злочину, – карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2209