Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2015

Прокуратура реагує на незаконні судові рішення

     Під час здійснення представницьких повноважень прокуратурою області виявлено ряд фактів, коли громадяни при наявності цивільно-правового спору, через рішення окремих судів з метою уникнення стягнення боргу знімають автотранспорт з під арешту та суд зобов’язує безкоштовно його зареєструвати на іншого власника.
     В апеляційному порядку прокуратурою області оскаржено рішення Піщанського районного суду, яким за фізичною особою в порушення встановленого законодавством порядку визнано право власності на автомобіль, який перебував під арештом державної виконавчої служби, у зв’язку із ніби-то його придбанням до накладення арешту, а також надано можливість у такий спосіб ухилитися від сплати до бюджету обов’язкових платежів за державну реєстрацію транспортного засобу. Рішення апеляційного суду Вінницької області апеляцію прокурора задоволено, незаконне судове рішення скасовано.
     За аналогічних обставин прокуратурою області внесено апеляційну скаргу на рішення Немирівського районного суду.
Оскільки зазначені рішення негативно впливають на виконання дохідної частини бюджету, прокуратурою області моніторинг судових рішень вказаної категорії триває.
     Відносно суддів, які постановили незаконні рішення, готуються дисциплінарні провадження.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2589