Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2019

На Вінниччині лікар-хірург, за вимагання неправомірної вигоди від АТОвця, отримав реальний строк покарання у виді 5 років позбавлення волі

За належного підтримання державного обвинувачення, кропітка праця слідчих прокуратури області та оперативних служб СБУ у Вінницький області завершилась ухваленням обвинувального вироку, яким визнано винним вже колишнього лікаря-хірурга Державної установи "Територіальне медичне об’єднання МВС України по Вінницькій області".

Ще в червні 2016 року, медик, скориставшись необізнаністю потерпілого, який отримав поранення в зоні АТО та потребував продовження  3 групи інвалідності, діючи з метою збагачення, нехтуючи основними постулатами "клятви Гіпократа", підбурював учасника  АТО до надання неправомірної вигоди у загальній сумі 23 тис. 500 грн голові та членам комісії Вінницької обласної МСЕК, яка і повинна продовжити 3 групу інвалідності на підставі виданого ним направлення.

Зрозумівши очевидну незаконність пропозицій лікаря–хірурга, потерпіла особа звернулась до прокуратури Вінницької області із заявою. Через декілька діб злочинні дії хірурга належним чином задокументовані працівниками прокуратури та СБУ у  Вінницькій області та кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 та ч. 1 ст. 190 КК України. 

Із даною кваліфікацією погодився Вінницький міський суд та за результатами проведеного судового слідства ухвалив визнати винним лікаря–хірурга за вказаними статтями Кримінального кодексу України та призначив покарання у виді до 5 років позбавлення волі.
Суворе покарання обумовлено вчиненням вказаною особою корупційного правопорушення, яке є тяжким злочином.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2420