Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2019

Зупинити смертність та травматизм на дорогах,- наше спільне завдання

Щороку, внаслідок дорожньо-транспортних пригод, в Україні, в тому числі й на Вінниччині,  гинуть тисячі людей.

У Вінницькій області, в період з 01.01.2019 по 30.04.2019, зареєстровано та розслідувалося 445  кримінальних проваджень за фактами дорожньо-транспортних пригод, з них 97  - зі смертельними наслідками.

Практично всі автолюбителі роблять одні й ті ж помилки, внаслідок чого відбуваються аварії, або ДТП.

Ці пригоди, як правило, трапляються через низький рівень дорожньої дисципліни учасників дорожнього руху та недостатній рівень водійської майстерності; порушення правил проїзду перехресть та пішохідних переходів; недотримання безпечної дистанції; порушення правил маневрування; перевищення дозволеної швидкості руху та керування транспортними засобами у стані сп'яніння.

Утім, винуватцями ДТП стають не тільки водії. Недисциплінованість пішоходів – ще одна причина багатьох аварій. В Україні саме через безтурботність пішоходів стається кожна третя ДТП (перехід дороги в недозволеному місці, несподіваний вихід на проїжджу частину тощо).

Місцями найбільшої концентрації ДТП зі смертельними наслідками є      м. Вінниця та Вінницький район (автодороги Житомир-Могилів-Подільський та  Вінниця-Немирів).

Виходячи з аналізу причин вчинення правопорушень  на дорозі,  комплекс профілактичних та превентивних заходів, спрямованих на попередження вчинення дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких гинуть люди, є недостатньо ефективним.

Враховуючи вищевикладене, прокурор Вінницької області Вячеслав Соколовий наполягає на посилені превентивних заходів, додатковій  профілактичній роботі щодо попередження таких пригод та на розміщенні на аварійно-небезпечних ділянках автомобільних доріг області соціальної реклами із зображенням тяжких наслідків ДТП, яка б закликала водіїв транспортних засобів неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, бути свідомими та відповідальними, а також вжити інших заходів, які б забезпечили зниження кількості порушень правил дорожнього руху.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1780