Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2019

Прокуратура Вінниччини на захисті інтересів держави

У межах реалізації представницьких повноважень прокуратурою встановлено факти порушень чинного законодавства в сфері економіки, що суттєво зачіпає інтереси держави та ставить під загрозу поповнення бюджету Пенсійного фонду України.
Чинним законодавством прямо визначено обов’язок підприємств стосовно повноти та своєчасності відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій особам, які працювали або працюють на роботах зі шкідливими і важкими умовами праці.
Установлено, що трьома юридичними особами допущено заборгованість перед органами Пенсійного фонду України щодо відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, що в свою чергу позбавляє фонд можливості належним чином розвивати систему соціального забезпечення та може спричинити ненадходження коштів.
З метою захисту державних інтересів Могилів-Подільською та Калинівською місцевими прокуратурами до Вінницького окружного адміністративного суду скеровано 3 позовні заяви про стягнення заборгованості по відшкодуванню пільгових пенсій на загальну суму майже 200 тис. грн, які перебувають на розгляді.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2181