Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2019

Прокуратура на захисті інтересів в земельній сфері

Особливий статус, який надано землі в нашій державі, підносить проблему забезпечення законності у сфері земельних правовідносин до рівня
найважливіших, а тому, органами прокуратури Вінниччини постійно вивчається стан законності в цій сфері.
Опрацюванням питання повноти надходження коштів до бюджету за укладеними договорами оренди землі та повернення ділянок у зв’язку із систематичним невиконанням умов договорів Жмеринськю місцевою прокуратурою встановлено факт наявності заборгованості з орендної плати за землю промисловості..
Так, місцевою прокуратурою установлено, що однією із сільських рад Шаргородського району передано в оренду фізичній особі земельну ділянку. Однак, орендар, в порушення вимог діючого земельного законодавства, орендну плату за земельну ділянку на рахунок сільської ради своєчасно не сплачував. А відтак, перед місцевим бюджетом утворилась заборгованість на суму 92 тис. гривень.
З метою захисту державних інтересів в земельній сфері керівником Жмеринської місцевої прокуратури до районного суду скеровано позов про стягнення наявної заборгованості. На даний час позов перебуває на розгляді.

Прес-служба прокуратури Вінницької області


кількість переглядів: 1672